• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Jak naložit správně maso

Stefan Tichy 14 Říj 2014 Recepty Zanechat komentář 1057 Zhlédnutí

K létu patří grilování neodmyslitelným způsobem. Ať už grilujete doma na zahradě, či pořádáte nějakou párty s přáteli, tak maso bývá nejdůležitější část.  A proto bychom vám rádi představili pár výtečných marinád, které vás uchvátí natolik, že nenaložené maso půjde stranou.

Maso na grilování
Maso

Proč naložit maso na grilování

Proč vůbec maso nakládáme? Předem naložené maso bývá po marinování křehčí a šťavňatější a hlavně vždy chuťově jiné. Důležitá je i doba grilování. Grilovat by jste neměli příliš dlouho, aby se maso nevysušovalo.

  1.  Rychlá a chutná marináda s česnekem

Pro jednoduchou, ale velmi chutnou marinádu budete potřebovat česnek, olej, koření (grilovací). Všechny ingredience smícháme. Můžete použít přímo grilovací koření nebo si namíchat koření sami, podle chutí. Do připravené směsi pak maso naložíte a necháte v chladu nejméně po dobu několika hodin, nejlépe pak dva, tři dny.

  1.   Pálivá marináda pro ostré jazýčky

Budete potřebovat olivový olej, lžičku červeného pepře, lžíci mletého římského kmínu, česnek, sůl, tři lžíce petrželové nati, 100 ml čerstvé pomerančové šťávy, 100 ml čerstvé citronové šťávy. Veškeré ingredience pečlivě vymíchejte a maso do marinády naložte. Opět platí čím déle odležené  tím lepší.

  1.  Marináda s medem a džemem

Na marinádu budete potřebovat 50g meruňkového džemu, nejlépe domácího, 1 lžíci kvalitní dijonské hořčice, 1 lžíci jablečného octa (ne vinného), 1 lžíci medu (jedno, zda tmavého, světlého), 1 lžíci cukru (nejlépe hnědého), 1 lžíci olivového oleje (nebo slunečnicového).

Všechno smíchejte a vložte maso. Pro tuto marinádu je spíše vhodnější zvolit maso kuřecí, které je také jemnější, než například maso vepřové

Grilování maso 2014-10-14
Stefan Tichy
Tagy Grilování maso
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Stefan Tichy
Předchozí článek :

Jak připravit chřest

Další článek :

Chlapa sama nezměníte

Související články

Rady a tipy na skvělé vánoční pohoštění

Rady a tipy na skvělé vánoční pohoštění

Gabriela Kortova 27 Lis 2017
Horké maliny se zmrzlinou

Horké maliny se zmrzlinou

Gabriela Kortova 28 Zář 2015
Jak připravit jahodový džem

Jak připravit jahodový džem

Stefan Tichy 23 Zář 2014

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Jaké faktory ovlivňují výši úroku u půjčky?

    Jaké faktory ovlivňují výši úroku u půjčky?

    admin 18 Říj 2019
  • Recept na jahodový džem

    Recept na jahodový džem

    Nikol Blahova 16 Čvn 2016
  • Jak si zaručit úspěch v podnikání

    Jak si zaručit úspěch v podnikání

    Gabriela Kortova 25 Čvn 2015
  • Spolehlivý přerušovaný sex

    Spolehlivý přerušovaný sex

    mata.l 19 Zář 2013
  • Kmínová polévka s pohankou

    Kmínová polévka s pohankou

    Gabriela Kortova 25 Pro 2018

Doporučujeme

  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Co o vás řekne aztécký horoskop?

Co o vás řekne aztécký horoskop?

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Mezinárodní den žen

Mezinárodní den žen

Problémy s bílou moukou – jak je vyřešit?

Problémy s bílou moukou – jak je vyřešit?

Jak vybrat kontaktní čočky

Jak vybrat kontaktní čočky

Jak napsat životopis

Jak napsat životopis

Tagy

cvičení dovolená hubnutí kosmetika móda pleť pokožka příprava recept spánek suroviny Těhotenství vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT