Vánoční perníčky patří k jedněm z nejoblíbenějších druhů cukroví. Ty buď musíte milovat nebo nesnášet. Nic mezi tím… Většina lidí však chuť i vůni perníku zbožňuje. Přinášíme vám recept na měkoučké vánoční perníčky.
Potřebné ingredience
- 2ks vajec
- 125 g cukru moučka
- 325 g hladké mouky
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 25 g másla
- 50 g medu
Ingredience na polevu
- 100 g cukru moučka
- 1 ks bílek
- 1 lžička citronové šťávy
Postup práce
- Veškeré sypké suroviny na vále smícháme dohromady, pak přidáme i ostatní ingredience a vypracujeme vláčné těsto. Ihned můžeme těsto vyválet a vykrajovat tvary.
- Vykrojené perníčky pečeme v předem vyhřáté troubě.
- Po upečení potřeme perníčky rozšlehaným vajíčkem a necháme vystydnout.
- K vytvoření polevy smíchejte cukr, vyšlehaný bílek a citronovou šťávu. Podle libosti je možné použít i nějaké barvivo.
- Měkké perníčky pak podle fantazie ozdobíme a necháme polevu zaschnout. Perníčky je rovněž možné zdobit čokoládou nebo jiným krémem. Přikládáme rovnou i inspiraci na zdobení perníčků.