• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminka
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Chutná hrstková polévka: Jak ji připravit?

Michaela 26 Led 2021 Recepty Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Hrstkovou polévku znaly již naše babičky, které ji s oblibou připravovaly. A to zvláště, když nebylo dostatek jiných surovin. Luštěninovou hrstkovou polévku si můžete připravit doma kdykoliv, když budete mít chuť na něco teplého, chutného, výživného a rychlého. Skvělé je, že suroviny, které jsou na její přípravu zapotřebí, obvykle najdeme všichni doma kdykoliv.

Na hrstkovou polévku se sice už malinko pozapomnělo, my vám ji ale připomeneme, protože rozhodně stojí za ochutnání. Skvěle zasytí – a teď v tomto mrazivém zimním počasí také zahřeje a dodá tělu potřebné živiny.

Budete potřebovat:

  • hrách,
  • čočku,
  • fazole,
  • kroupy,
  • kořenovou zeleninu,
  • menší cibuli,
  • přibližně 1 lžíci oleje,
  • 2 lžíce mouky,
  • vodu,
  • česnek podle chuti,
  • sůl, pepř a majoránku.

Postup přípravy:

Uvařit samotnou polévku není nic složitého. Název hrstková napovídá, že od každého druhu luštěnin se do polévky dává troška – hrstka.

  1. Nejprve si tedy uvaříte čočku, hrách, fazole a kroupy. Fazole je nutné den dopředu namočit do vody, aby změkly. Použít ale samozřejmě můžete i fazole z plechovky, kdybyste si chtěli polévku uvařit ihned.
  2. Pokud doma nemáte všechno, nevadí, dejte do polévky alespoň to, co zrovna doma máte. Ale v této plné sestavě chutná polévka nakonec nejlépe.
  3. Kořenovou zeleninu můžete použít čerstvou, nejlépe najemno nastrouhanou, určitě ale polévku nezkazíte, když použijete mraženou zeleninovou směs. Menší cibuli si nakrájíme a společně se zeleninou a utřeným česnekem přidáme k luštěninám ještě před koncem vaření. Společně pak všechno krátce vaříme, do změknutí zeleniny.
  4. Mezitím si připravíme jíšku na zahuštění polévky. Tu připravíme klasicky z trošky oleje a mouky.
  5. Polévku nakonec zahustíme a ochutíme solí, pepřem a samozřejmě majoránkou, která v hrstkové polévce rozhodně nesmí chybět.

Dobrou chuť!

Zdroj foto: www.pixabay.com

čočka fazole hrstka hrstková polévka luštěniny polévka zelenina 2021-01-26
Michaela
Tagy čočka fazole hrstka hrstková polévka luštěniny polévka zelenina
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Michaela
Předchozí článek :

Diagnóza: ploché nohy. Prevence a cviky, které zabírají

Další článek :

Zařaďte kurkumu do vašeho jídelníčku. Znáte její výhody?

Související články

Rybí filé na zeleném pepři

Rybí filé na zeleném pepři

Gabriela Kortova 14 Led 2019
Recept na jablečný závin

Recept na jablečný závin

Gabriela Kortova 30 Pro 2018
Pamlsek, z níž nepřiberete

Pamlsek, z níž nepřiberete

mata.l 23 Říj 2013

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Skoncujte se zápachem nohou

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • Spěte jako dudek

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • Španělské pláže

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013
  • Jak se správně obléknout na sport?

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016
  • PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • Jak zvládnout přechod?

    Jak zvládnout přechod?

    Jana Hlavacova 21 Srp 2016
  • 10 tipů jak zhubnout

    10 tipů jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Jak si poradit s ranní nevolností

Jak si poradit s ranní nevolností

Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Pěstujeme pivoňky: Jak o ně pečovat v zahradě?

Pěstujeme pivoňky: Jak o ně pečovat v zahradě?

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Srovnejte hormony do latě! Ženské tělo funguje ve čtyřech fázích cyklu

Srovnejte hormony do latě! Ženské tělo funguje ve čtyřech fázích cyklu

5 nejčastějších příčin předčasného porodu

5 nejčastějších příčin předčasného porodu

Tagy

cvičení dovolená hubnutí jídlo léto pleť pokožka Porod příprava recept spánek suroviny vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT