• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Recept na chutné domácí laskonky

Michaela 08 Čvc 2020 Recepty Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Křehké a křupavé potěšení, které se rozplývá na jazyku, si můžete dnes vytvořit i u vás doma. Postup není složitý, a vaše chuťové buňky budou jásat nadšením!

Domácí laskonky

Suroviny, které budete potřebovat:

  • 3 vaječné bílky,
  • 170 gramů cukru krupice,
  • 90 gramů jemně mletých vlašských ořechů,
  • 60 gramů mletého cukru.

Postup přípravy:

  1. Předehřejte si troubu na 120 stupňů Celsia.
  2. Připravte si plech, na který položíte pečicí papír.
  3. Připravte si horkou lázeň.
  4. V té budete šlehat krupicový cukr s přichystanými bílky.
  5. Hmotu šlehejte až do tuha. Potřebujete vytvořit pěnu, která bude dostatečně tuhá. Celé šlehání trvá zhruba čtvrt hodiny.
  6. Promíchejte ořechy s mletým cukrem.
  7. Vzniklou pěnu nechte mírně zchladnout, a poté do ní vmíchejte ořechy s mletým cukrem.
  8. Hmotu, kterou už dále šlehačem nezpracováváte, budete nanášet na připravený plech s pečicím papírem. Budete tvarovat přibližnou podobu laskonek. Pomoci si můžete i cukrářskou šablonou určenou na laskonky.
  9. Uhlaďte povrch každé z laskonek.
  10. Pečte laskonky čtvrt hodiny v troubě předehřáté na 120 stupňů Celsia.
  11. Poté stáhněte teplotu na 80 stupňů Celsia, ve které ještě laskonky při otevřených dvířkách trouby dosušíte.

Náplň do laskonek

Suroviny, které budete potřebovat:

  • 100 gramů másla,
  • 40 gramů mletého cukru,
  • 1 žloutek,
  • 2 vaječné bílky,
  • 10 gramů mletých vlašských oříšků,
  • 30 gramů moučkového cukru,
  • 1 sáček vanilkového cukru.

Postup přípravy:

  1. 40 gramů cukru, máslo a žloutek poctivě šlehačem vymíchejte do husté pěny.
  2. Přimíchejte mleté vlašské ořechy.
  3. Bílky, 30 gramů mletého cukru a vanilkový cukr budete míchat ve vodní lázni. Šlehačem tuto hmotu vyšlehejte na tuhý sníh.
  4. Vychladlý sníh smíchejte s máslovou pěnou a naplňte upečené laskonky.

Ideální recept pro krásné letní odpoledne, nemyslíte? Přejeme vám dobrou chuť!

Zdroj foto: pixabay.com

laskonky příprava suroviny 2020-07-08
Michaela
Tagy laskonky příprava suroviny
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Michaela
Předchozí článek :

Největší chyby při opalování, kterým byste se všichni měli vyhnout

Další článek :

Máte spálenou pokožku? Máme tipy, jak si rychle pomoct

Související články

Snídaně: Co jíst před ranním tréninkem?

Snídaně: Co jíst před ranním tréninkem?

Michaela 01 Úno 2022
Recept na lahodné domácí kynuté knedlíky

Recept na lahodné domácí kynuté knedlíky

Michaela 15 Říj 2020
Vepřové v mrkvi

Vepřové v mrkvi

Stefan Tichy 22 Říj 2014

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Skoncujte se zápachem nohou

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • Spěte jako dudek

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • Španělské pláže

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013
  • Jak se správně obléknout na sport?

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016
  • PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • Jak zvládnout přechod?

    Jak zvládnout přechod?

    Jana Hlavacova 21 Srp 2016
  • 10 tipů jak zhubnout

    10 tipů jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Jak vybrat kontaktní čočky

Jak vybrat kontaktní čočky

Cviky na bolavá záda

Cviky na bolavá záda

Dehydratace hrozí i v zimě. Kolik toho třeba vypít?

Dehydratace hrozí i v zimě. Kolik toho třeba vypít?

Už jste slyšeli exotické slovo jujuba? Víte, co to je?

Už jste slyšeli exotické slovo jujuba? Víte, co to je?

Jak se naučit kreslit

Jak se naučit kreslit

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Tagy

cvičení dovolená hubnutí jídlo léto pleť pokožka Porod příprava recept spánek suroviny vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT