• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Jak připravit hovězí líčka

Stefan Tichy 08 Srp 2014 Recepty Zanechat komentář 2457 Zhlédnutí

Hovězí líčka jsou svaly umístěné na obou stranách lícních kostí krávy. Za poslední dobu si tato část masa našla velké zalíbení a je často vyhledávaným pokrmem v luxusních restauracích. Toto maso se běžně užívá ve francouzské i italské kuchyni. Používají se nejen líčka hovězí, ale také telecí. Vepřová líčka se v Itálii přidávají do různých salámů.

Hovězí líčka
Hovězí líčka

Nákup

Hovězí líčka jsou celkem levná, ale určitě je neseženete v běžných supermarketech ani masnách. Toto maso však můžete objednat v kvalitním řeznictví, narazíte na něj i na některém farmářském trhu.

Co s nimi?

Hovězí líčka jsou celkem tuhá, a tak je nejlepší  úpravou velmi pomalé dušení či konfitování. Nejčastěji se připravují na červeném víně.  u. Dusí se na kořenové zelenině, s houbami, ve vlastní šťávě a na různých bylinkách či s divokým kořením. Vhodnou přílohou k tomuto delikátnímu masu jsou šťouchané brambory nebo bramborová kaše.

Zkuste hovězí líčka na víně a sami uvidíte..

Ingredience

  • 1 kg líček
  • hl. mouka
  • rostlinný olej
  • 250 g petržel + mrkev
  • 2 cibule
  • pórek
  • rajčatový protlak
  • 2 rajčata
  • ½ česneku
  • tymián
  • rozmarýn
  • červené víno
  • demi-glace (na omáčku)
  • brusinky

Postup

Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninou a jednu část orestujeme na másle na pánvi, druhou část si necháme stranou na posypání  hotového jídla. Maso obalíme v mouce a necháme na pánvi zatáhnout. Pak ho vyjmeme a orestujeme kořenovou zeleninu, pórek a cibuli. Přidáme rajský protlak, podlijeme červeným vínem. Vrátíme maso a přidáme demi-glace a dolijeme vodou, aby bylo maso ponořené. Osolíme, opepříme, přidáme tymián, rozmarýn a celá rajčata s česnekem. Vše zakryté pečeme při teplotě 130 – 150o C 2 – 2,5 hod.

Omáčku propasírujeme, můžeme zjemnit sladkou smetanou či máslem a prohřejeme s masem. Orestujeme si přílohovou zeleninu. Podáváme s bramborovou kaší, na kterou položíme maso, přesypeme orestovanou zeleninou a okolo přelijeme omáčkou. Ozdobíme brusinkami.

Hovězí líčka 2014-08-08
Stefan Tichy
Tagy Hovězí líčka
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Stefan Tichy
Předchozí článek :

Jak se vaří červená čočka

Další článek :

Je důležité cítit se dobře

Související články

Dýňová polévka Hokaido

Dýňová polévka Hokaido

Stefan Tichy 20 Srp 2014
Kuře pečené s bramborami

Kuře pečené s bramborami

Michaela 18 Led 2019
Rajčatový salát s cibulí   

Rajčatový salát s cibulí  

Stefan Tichy 24 Říj 2014

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Skoncujte se zápachem nohou

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • Spěte jako dudek

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • Španělské pláže

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013
  • Jak se správně obléknout na sport?

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016
  • PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • Jak zvládnout přechod?

    Jak zvládnout přechod?

    Jana Hlavacova 21 Srp 2016
  • 10 tipů jak zhubnout

    10 tipů jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Užijte si vášnivé Vánoce. Ty nejlepší erotické dárky pod stromečkem

Užijte si vášnivé Vánoce. Ty nejlepší erotické dárky pod stromečkem

Jak často a proč měnit líčidla?

Jak často a proč měnit líčidla?

5 nejčastějších příčin předčasného porodu

5 nejčastějších příčin předčasného porodu

Jakou podlahu vybrat do domácnosti: výhody a nevýhody jednotlivých možností

Jakou podlahu vybrat do domácnosti: výhody a nevýhody jednotlivých možností

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Tagy

cvičení dovolená hubnutí jídlo léto pleť pokožka Porod příprava recept spánek suroviny vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT