Zahraniční kuchyně lákají všechny exotické duše , které touží okusit něco nového . Zajímavé jídla si nemusíme dopřát pouze na místech jejich původu , ale i za vlastním stolem .
V posledních letech se stává známou a oblíbenou právě mexická kuchyně , která si získala své fanoušky po celém světě pepřovou chutí , typickou výrazným aroma , působivou pestrobarevností jídel a rychlou , nenáročnou přípravou. Co kdybyste si příště namísto zástěry navlékli pončo a blízkých přátel , rodinných známých či hosty přivítali s sombrero na hlavě a mexickými tortilly na talíři ?
Na těsto potřebujeme 300g hladké mouky , 200ml vody , špetku prášku do pečiva a mouku na posypání desky. Ingredience na nádivku sestávají z 500g mletého hovězího masa , jedné cibule a papriky , dvou rajčat , dvou stroužků česneku a dvou lžic kečupu , zda zvolíte lahodný nebo jemně pikantní závisí na vaší chuti . Také si připravíme sůl , pepř , čerstvý koriandr a olej na opékání .
Postup není složitý a spolu s přípravou a samotným vařením nezabere více než tři čtvrtě hodinku . Jako první v misce smícháme prosátou mouku , prášek do pečiva a vodu. Vypracujeme vláčné těsto , které rozdělíme na osm stejných částí , které budeme servírovat po dvou , takže vzniknou jen čtyři na pohled malé , ale syté porce . Každou rozválíme na pomoučeném vále na tenkou placku . Ty po jedné opečeme z obou stran na suché , nejlépe teflonové pánvi do světlehněda . Náplň připravíme z oloupané a na drobno nakrájené cibule . V hrnci rozpálíme olej , na kterém dozlatova zpěníme cibulku a přidáme maso . Prudce opečeme a smícháme s nakrájenými rajčaty , paprikou a utřeným česnekem . Směs ochutíme solí, pepřem , kečupem a následně z ní vyvaříme všechnu tekutinu . Nakonec dodáme nasekaný koriandr .
Do středu placky naneseme silnou vrstvu nádivky a stočíme . Podáváme ihned , aby bylo cítit tu pravou chuť horké mexické tortilly .