• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Recept: králík na smetaně s karlovarským knedlíkem

Michaela 05 Dub 2020 Recepty Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Pečený králík patří mezi tradiční česká jídla, ačkoliv v posledních letech již není tak rozšířeným jídlem. Zaručené však patří k výjimečným příležitostem, při kterých se hodí slavnostní klasika, kterou králík zaručeně je. Většinou je králík oblíben spíše v restauracích, nebojte se však ani přípravy doma.

Suroviny, které budete potřebovat:

  • králíka,
  • 150 gramů kořenové zeleniny – celer, mrkev, petržel,
  • 60 gramů slaniny,
  • jednu velkou cibuli,
  • citron,
  • 200 ml smetany,
  • sůl, celý černý pepř, nové koření, bobkový list,
  • vlažnou vodu,
  • sádlo,
  • brusinky.

Postup přípravy:

  1. Králíka opláchněte a lehce osušte. Slaninu nakrájejte na kousky a prošpikujte jimi maso, ze všech stran osolte.
  2. Před dalším postupem můžete králíka naporcovat, pokud ho nechcete porcovat po upečení.
  3. Troubu rozehřejte na 180 stupňů Celsia.
  4. Kořenovou zeleninu pokrájejte na kolečka, cibuli na kostičky. V pekáči rozehřejte sádlo a osmahněte na něm zeleninu.
  5. Orestovanou zeleninu lehce podlijte vodou a vložte na ni králíka.
  6. Znovu osolte, přidejte i ostatní koření a pekáč přiklopte, případně překryjte alobalem.
  7. Takto pečte zhruba 60 minut, poté maso zkontrolujte, případně opět podlijte. Poté nechte pekáč odkrytý a pečte ještě zhruba 30 minut.
  8. Poté, co maso změkne, ho přesuňte na teplé místo.
  9. Vyjměte koření, následně také zeleninu, kterou důkladně propasírujte.
  10. Zeleninu smíchejte smetanou, případně můžete omáčku zředit vodou. Nechte povařit a dochuťte citronovou šťávou.
  11. Brusinky můžete přidat přímo do omáčky, nebo podávat až na talíři.

Jak na karlovarský knedlík?

Na přípravu budete potřebovat:

  • 7 kusů pečiva (rohlíky či housky),
  • 175 ml mléka,
  • 2 žloutky,
  • sníh ze 2 bílků,
  • 100 gramů hrubé mouky,
  • petržel, muškátový květ, sůl.

Postup je jednouchý, pečivo namočené v mléce smíchejte s ostatními surovinami, na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků. Knedlíky pak stačí vařit zhruba 20 minut.

Králík je neopomenutelnou součástí české kuchyně. Právě z toho důvodu se hodí znát, jak na jeho správnou přípravu. Jedná se o skvělé maso, které se hodí nejen k nedělnímu obědu.

Zdroj obrázku: Catherine77 / Shutterstock.com

knedlík králík na smetaně recept 2020-04-05
Michaela
Tagy knedlík králík na smetaně recept
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Michaela
Předchozí článek :

Tisk a vazba diplomové práce bez nervů? Jde to!

Další článek :

Kůže je v oblasti módy velmi populárním materiálem. Proč?

Související články

Pizza

Pizza

Stefan Tichy 09 Zář 2014
Rybí filé na zeleném pepři

Rybí filé na zeleném pepři

Gabriela Kortova 14 Led 2019
Recept na zdravé a lehké lívance

Recept na zdravé a lehké lívance

Michaela 11 Kvě 2020

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Skoncujte se zápachem nohou

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • Spěte jako dudek

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • Španělské pláže

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013
  • Jak se správně obléknout na sport?

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016
  • PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • Jak zvládnout přechod?

    Jak zvládnout přechod?

    Jana Hlavacova 21 Srp 2016
  • 10 tipů jak zhubnout

    10 tipů jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Zdravé obědy do každé krabičky

Zdravé obědy do každé krabičky

Už jste slyšeli exotické slovo jujuba? Víte, co to je?

Už jste slyšeli exotické slovo jujuba? Víte, co to je?

Jak se naučit kreslit

Jak se naučit kreslit

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Jak napsat životopis

Jak napsat životopis

Jak zabalit dárky stylově? Jde především o správnou volbu papíru

Jak zabalit dárky stylově? Jde především o správnou volbu papíru

Tagy

cvičení dovolená hubnutí jídlo léto pleť pokožka Porod příprava recept spánek suroviny vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT