• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Sirup z černého rybízu

Gabriela Kortova 10 Zář 2018 Recepty, Zdraví Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Rybíz patří k oblíbenému letnímu ovoci, ať už bílý, červený anebo černý. Všechny tři varianty překypují zdravím a černý rybíz má ještě navíc i detoxikační vlastnosti, což prospívá ledvinám a játrům.

Pokud už máte dost bublanin a koláčů, zkusit můžete i zdravý, lahodný sirup, který přinese osvěžení nejen v letní dny. Přidat si jej můžete do čaje i během podzimu či zimy a dopřát tak organismu dávku vitamínu C. Potřebovat budete pouze černý rybíz a cukr. Jak na to? To vám prozradíme v následujících řádcích.

Recept na sirup z černého rybízu

  • Otrhaný rybíz důkladně přeberte a opláchněte. Dejte jej do velkého hrnce, rozmačkejte a zalijte vodou tak, aby byl všechen rybíz ponořený, ale aby nebylo vody zase moc. Nechte přikrytou nádobu stát 12 až 24 hodin při pokojové teplotě. Čím déle bude rybíz namočený, tím lépe.
  • Poté si připravte gázu, plátno nebo vyžehlenou dětskou plenu a obsah hrnce přelijte do jiné nádoby a rybíz pořádně vymačkejte. Ideální je dávat si do plátna rybíz po hrstech – lépe se mačká, než velké množství naráz.
  • Nyní následuje vaření rybízové šťávy a cukru (na 1 litr šťávy připadne cca 700 gramů cukru). Za občasného míchání vařte, dokud se cukr nerozpustí. Během vaření se bude tvořit pěna, tu vždy sesbírejte a dejte bokem (nevyhazujte). Jakmile se cukr rozpustí a sirup zhoustne (přibližně po 20 minutách vaření) odstavte z plotýnky. Rybíz obsahuje dost velké množství pektinu, tudíž želírovací přípravek není nutný. Nechte dalších 20 minut stát a poté pomocí trychtýře nalijte do předem připravených sklenic. Sladujte v chladu a temnu.

Co s posbíranou pěnou?

Pěnu, kterou jste posbírali během vaření sirupu, můžete použít při výrobě marmelády anebo ji rovnou přimíchat do otevřené marmelády a zkonzumovat. Vyhazovat tuto pěnu by byla věčná škoda.

černý rybíz pěna sirup 2018-09-10
Gabriela Kortova
Tagy černý rybíz pěna sirup
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Gabriela Kortova
Je mi velkým potěšením se podílet na obsahu tohoto webu. Mnoho článků čerpám z vlastních životních zkušeností. A to zejména z oblasti kosmetiky, zdravého životního stylu, sportu, výroby dekorací, bytový design a další. Články píši více než dva roky a konečně jsem měla možnost najít sama sebe a to, co mě skutečně baví.
Předchozí článek :

Recept na cuketové bramboráky

Další článek :

Hledáte luxusní bydlení? Podívejte se, jak by mělo vypadat

Související články

Čokoládové muffiny

Čokoládové muffiny

Stefan Tichy 10 Srp 2014
Co dělat, když vám nadměrně vypadávají vlasy?

Co dělat, když vám nadměrně vypadávají vlasy?

Michaela 20 Bře 2020
Recept na lahodný karamelový krém

Recept na lahodný karamelový krém

Gabriela Kortova 31 Srp 2018

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doporučujeme

Mohlo by vás zajímat

  • Recept na vánoční perníčky

    Recept na vánoční perníčky

    Gabriela Kortova 20 Pro 2018
  • Jak vybrat moderní obraz? Poradíme vám!

    Jak vybrat moderní obraz? Poradíme vám!

    admin 29 Zář 2016
  • Výhody bezešvého spodního prádla

    Výhody bezešvého spodního prádla

    admin 22 Led 2019
  • Kouřové líčení krok za krokem

    Kouřové líčení krok za krokem

    Nikol Blahova 20 Pro 2015
  • Hydroponická interiérová zahrádka – Zelené zdraví na dosah ruky

    Hydroponická interiérová zahrádka – Zelené zdraví na dosah ruky

    admin 03 Lis 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Hodinky, kterým se určitě potěší

    mata.l 28 Říj 2013
  • 3

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Už jste slyšeli exotické slovo jujuba? Víte, co to je?

Už jste slyšeli exotické slovo jujuba? Víte, co to je?

Dehydratace hrozí i v zimě. Kolik toho třeba vypít?

Dehydratace hrozí i v zimě. Kolik toho třeba vypít?

Recept na báječné kremrole jako z cukrárny

Recept na báječné kremrole jako z cukrárny

Cviky na bolavá záda

Cviky na bolavá záda

Mezinárodní den žen

Mezinárodní den žen

Jak napsat životopis

Jak napsat životopis

Tagy

cvičení dovolená hubnutí kosmetika móda pleť pokožka příprava recept spánek suroviny Těhotenství vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Nezbytné
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Není nutné

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.