• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Grilovaný hermelín na česneku

Gabriela Kortova 04 Úno 2015 Recepty Zanechat komentář 669 Zhlédnutí

Každý milovník této pochoutky bude znát krále sýrů – Hermelín. Sýr s ušlechtilou bílou plísní, který je vydařenou napodobeninou francouzského sýra camembert. Ten se dá připravit různými způsoby od pomazánky, salátů, nakládaného, smaženého až po ten grilovaný. Výborně se hodí k mladým červeným vínům. Hermelín i po zakoupení a skladování na chladném místě mění své organoleptické vlastnosti, jako je vzhled, zápach a specifická chuť.

Hermelín
Hermelín

Z historie sýrů s plísní

Původ sýrů s plísní je tak trochu opředen tajemstvím a tradují se různé historky. Jedna z nejznámějších vypráví o selce, která zapomněla sýr ve sklepě. Po nějaké době si na něj vzpomněla, šla do sklepa a našla na něm bílou plíseň a chtěla ho vyhodit. Ale protože to byla šetrná selka, ochutnala, zda by se přece jen nedal sníst. K jejímu překvapení chutnal výtečně. Tento příběh se odehrál, jak jinak ve francouzské vesnici Camembert a odtud i první sýr s plísní. Ten se vyrábí už od roku 1791. Historie Hermelínu je mnohem mladší a to někdy k první polovině 20. století. Tolik o historii sýrů a teď si popíšeme jak tuto dobrotu ugrilovat na česneku.

Potřebné ingredience

  • Hermelín
  • Grilovací koření
  • Sůl, pepř
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej

Postup přípravy

Do nádoby ve které budeme připravovat marinádu, nalijeme olej a přidáme lisovaný česnek, sůl, pepř i grilovací koření. Hermelín si položíme na alobal a z obou stran jej potřeme marinádou. Zabalíme jej a necháme dvě hodiny pořádně odležet, aby se všechny chutě a vůně smíchaly. Nakonec ho v alobalu položíme na rozpálený gril a z každé strany chvíli grilujeme. Po ugrilování ho rozbalíme, dáme na talíř, ozdobíme snítkou kadeřavé petrželky a podáváme nejlépe s chlebem.

hermelín 2015-02-04
Gabriela Kortova
Tagy hermelín
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Gabriela Kortova
Je mi velkým potěšením se podílet na obsahu tohoto webu. Mnoho článků čerpám z vlastních životních zkušeností. A to zejména z oblasti kosmetiky, zdravého životního stylu, sportu, výroby dekorací, bytový design a další. Články píši více než dva roky a konečně jsem měla možnost najít sama sebe a to, co mě skutečně baví.
Předchozí článek :

Nebojte se svých tužeb

Další článek :

Jak vyčistit stříbro

Související články

Recept na jablečný závin

Recept na jablečný závin

Gabriela Kortova 30 Pro 2018
Upečte si kvalitní domácí chléb. Jak na to?

Upečte si kvalitní domácí chléb. Jak na to?

Michaela 14 Pro 2020
Recept na jahodový džem

Recept na jahodový džem

Nikol Blahova 16 Čvn 2016

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doporučujeme

Mohlo by vás zajímat

  • Které barvy NEnosit

    Které barvy NEnosit

    Gabriela Kortova 22 Bře 2018
  • 3 TOP recepty na vynikající pečené krůtí stehno

    3 TOP recepty na vynikající pečené krůtí stehno

    Michaela 10 Led 2020
  • Kožené kabelky v italském designu patří mezi nejvíc trendy módní kousky

    Kožené kabelky v italském designu patří mezi nejvíc trendy módní kousky

    Jaroslav 15 Lis 2019
  • 3 nejčastější přešlapy při výběru svatebních darů

    3 nejčastější přešlapy při výběru svatebních darů

    admin 05 Dub 2017
  • Zelená káva se zázvorem a hubnutí – pravda nebo podvod?

    Zelená káva se zázvorem a hubnutí – pravda nebo podvod?

    Nikol Blahova 12 Dub 2016
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • 3

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016

Náhodné příspěvky

Jak často a proč měnit líčidla?

Jak často a proč měnit líčidla?

Zdravé obědy do každé krabičky

Zdravé obědy do každé krabičky

Tipy na rozlučku se svobodou

Tipy na rozlučku se svobodou

Jak poznáte, že solíte příliš?

Jak poznáte, že solíte příliš?

Jak zvládnout přechod?

Jak zvládnout přechod?

Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Tagy

cvičení Deti dovolená hubnutí kosmetika móda pleť pokožka příprava recept spánek suroviny Těhotenství vlasy zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Nezbytné
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Není nutné

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.