• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Upečte si kvalitní domácí chléb. Jak na to?

Michaela 14 Pro 2020 Recepty Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Domácí chléb je opravdu jednoduchý na přípravu a oproti tomu kupovanému potěší mnohem lepší chutí. Navíc víte hned od začátku, co za suroviny tato potravina obsahuje, můžete si ho tak připravit zcela podle svých potřeb. Ve skutečnosti upéct si domácí chleba není žádná věda.

Budete potřebovat:

  • 1 kg hladké mouky,
  • 6 dl vlažné vody,
  • 2 lžíce kmínu,
  • 3 lžičky soli,
  • 1 kostku droždí,
  • 2 lžíce oleje,
  • lžíci cukru,
  • vajíčko.

Postup přípravy:

  1. Do vlažné vody dejte cukr, rozdrolené droždí a nechte směs nakynout.
  2. Přidejte mouku, sůl, kmín a dobře promíchejte. Poté přilije ještě olej a kvásek vzniklý z vody a droždí.
  3. Vypracujte hladké těsto a nechte na teplém místě zhruba 45 minut kynout.
  4. Vymastěte plech sádlem, položte na něj bochánek z vykynutého těsta a nechte ho ještě zhruba půl hodiny odpočívat v teple pod utěrkou.
  5. Troubu předehřejte na 225 °C, bochánek třikrát nařízněte na povrchu, potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte kmínem.
  6. Dejte péct na 15 minut, poté teplotu snižte na 200 °C a nechte v troubě ještě 25 minut.

Jak na nejlepší chleba?

Základem je výběr správné mouky. Nejlepší je mouka s označením jako chlebová. Obsahuje více lepku a minerálních látek. Výsledný chléb tak bude opravdu nadýchaný a chutný. Přidat můžete také žitnou mouku. Proces vylepšíte prosetím mouky, urychlíte tak kynutí a těsto bude lehké. Pokud byste chtěli opravdu ten nejlepší chléb, počítejte s dlouhým kynutím. To by totiž mělo probíhat natřikrát. Vždy když znásobí těsto svůj objem, znovu ho zpracujte a nechte dokynout. Správně vykynuté těsto poznáte tak, že pokud do něj zatlačíte prstem, důlek zůstane. Pokud se však zvedne nazpátek, dopřejte těstu ještě nějaký čas.

Domácí pečivo není zrovna častým jevem v našich domácnostech. Je to však velká škoda, protože právě čerstvý domácí chléb je ta největší lahůdka, se kterou se v našich končinách můžete setkat. Vyzkoušejte proto i vy kouzlo domácího pečiva

Zdroj foto: www.pixabay.com

chleba domácí chleba pečení příprava recept suroviny 2020-12-14
Michaela
Tagy chleba domácí chleba pečení příprava recept suroviny
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Michaela
Předchozí článek :

Jak pěstovat fíkus? Jednoduše to zvládnete i vy

Další článek :

Jak vybrat kontaktní čočky

Související články

Recept na nudle s Pak choi – připravte si rychlý letní oběd

Recept na nudle s Pak choi – připravte si rychlý letní oběd

Michaela 25 Čvn 2019
Recept na jogurtový koláč

Recept na jogurtový koláč

Michaela 17 Úno 2020
Bulgur

Bulgur

Stefan Tichy 16 Srp 2014

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Skoncujte se zápachem nohou

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • Spěte jako dudek

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • Španělské pláže

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013
  • Jak se správně obléknout na sport?

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016
  • PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • Jak zvládnout přechod?

    Jak zvládnout přechod?

    Jana Hlavacova 21 Srp 2016
  • 10 tipů jak zhubnout

    10 tipů jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Jak si poradit s ranní nevolností

Jak si poradit s ranní nevolností

Návod, jak vyrobit postřik proti mšicím

Návod, jak vyrobit postřik proti mšicím

Seriály, které vás dostanou do podzimní nálady

Seriály, které vás dostanou do podzimní nálady

Pěstujeme pivoňky: Jak o ně pečovat v zahradě?

Pěstujeme pivoňky: Jak o ně pečovat v zahradě?

Zdravé obědy do každé krabičky

Zdravé obědy do každé krabičky

Jaké ofiny budou v létě 2024 trendy?

Jaké ofiny budou v létě 2024 trendy?

Tagy

cvičení dovolená hubnutí jídlo léto pleť pokožka Porod příprava recept spánek suroviny vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT