• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Recept na skvělou podzimní polévku: Zelňačka s klobásou

Michaela 17 Lis 2020 Recepty Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Podzim je jako dělaný na různé polévky. Nejen, že zahřejí a skvěle zasytí, ale hlavně mohou také podpořit náš organismus v období nachlazení. To u zelňačky platí dvojnásob, zelí je totiž známé jako bohatý zdroj vitaminu C, který velmi pozitivně ovlivňuje naši imunitu.

Suroviny, které budete potřebovat:

  • 500 gramů kysaného zelí,
  • 2 klobásy,
  • 1 velká cibule,
  • 3 lžíce hladké mouky,
  • 1,5 litru masového vývaru,
  • 2 bobkové listy,
  • drcený kmín, sladká paprika, sůl, pepř,
  • olej nebo sádlo.

Postup přípravy:

  1. Kysané zelí slijte. Pokud je opravdu hodně kyselé, můžete ho ještě propláchnout vodou.
  2. Vložte ho do hrnce společně s bobkovými listy, kmínem a novým kořením a vše zalijte připraveným vývarem.
  3. Nechte povařit téměř doměkka.
  4. Na pánvi si rozehřejte olej nebo sádlo a orestuje na něm cibuli.
  5. Přidejte nakrájenou klobásu a zasypejte moukou, měla by vám vzniknou řidší jíška.
  6. Poté přisypte papriku, promíchejte a odstavte z plamene.
  7. Nechte směs zchladnout.
  8. Následně ji přimíchejte do zelí, přidejte dle chuti sůl a pepř a nechte vařit ještě alespoň 15 minut.

Tipy jak na tu nejlepší zelňačku

Do této polévky můžete přidat i brambory, získáte tak plnohodnotné jídlo. Dejte si však při vaření pozor, rozhodně brambory nevařte společně se zelím. Je důležité uvařit je zvlášť, jelikož v kyselém prostředí by brambory i po delším vaření byly stále tvrdé.

Pokud nechcete brambory přidávat přímo do polévky, můžete je podávat rozšťouchané na opečené cibulce zvlášť. Díky tomu si tak každý u stolu bude moct vybrat, kolik jich do polévky chce.

Zelňačka je typ polévky, který si můžete připravit na několik různých způsobů. Ať už s bramborami, nebo bez nich. Pokud byste chtěli o něco jemnější variantu tohoto pokrmu, můžete těsně před dokončením přidat do polévky i zakysanou smetanu.

Zdroj foto: www.pixabay.com

brambory klobása polévka recept suroviny zelňačka 2020-11-17
Michaela
Tagy brambory klobása polévka recept suroviny zelňačka
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Michaela
Předchozí článek :

Moderní ketodieta. Jak funguje a vyplatí se ji vyzkoušet?

Další článek :

Výběru fotografa věnujte dost času

Související články

Nejlepší recepty na svíčkovou

Nejlepší recepty na svíčkovou

Michaela 03 Bře 2020
Dva recepty na dýňový kečup

Dva recepty na dýňový kečup

Gabriela Kortova 16 Srp 2018
Langoše jako ze stánku

Langoše jako ze stánku

Nikol Blahova 06 Čvc 2016

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Jak kvalitně připravit dušené hovězí maso?

    Jak kvalitně připravit dušené hovězí maso?

    Michaela 21 Pro 2020
  • Medvědí česnek – k čemu je dobrý a jak jej zpracovat

    Medvědí česnek – k čemu je dobrý a jak jej zpracovat

    Gabriela Kortova 31 Kvě 2017
  • Jak si vybrat správnou lampičku na čtení?

    Jak si vybrat správnou lampičku na čtení?

    Michaela 23 Led 2019
  • Mateřství – nejlepší fáze života?

    Mateřství – nejlepší fáze života?

    Jana Hlavacova 01 Zář 2016
  • Zahřejte se

    Zahřejte se

    admin 20 Říj 2014

Doporučujeme

  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Proč ženy potřebují více spánku než muži?

Proč ženy potřebují více spánku než muži?

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Jak poznáte, že solíte příliš?

Jak poznáte, že solíte příliš?

Jakou podlahu vybrat do domácnosti: výhody a nevýhody jednotlivých možností

Jakou podlahu vybrat do domácnosti: výhody a nevýhody jednotlivých možností

Jak často a proč měnit líčidla?

Jak často a proč měnit líčidla?

Pěstujeme pivoňky: Jak o ně pečovat v zahradě?

Pěstujeme pivoňky: Jak o ně pečovat v zahradě?

Tagy

cvičení dovolená hubnutí kosmetika móda pleť pokožka příprava recept spánek suroviny Těhotenství vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT