• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminka
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Recept na smažené vdolky

Michaela 06 Úno 2020 Recepty Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Vdolky jsou velmi oblíbenou sladkou pochoutkou, kterou si oblíbilo mnoho z nás snad právě díky lahodným receptům našich babiček. Vyzkoušejte vlastní vdolky i vy, jejich chuť vás nadchne.

Suroviny

Pro výrobu budete potřebovat:

  • 180 ml mléka
  • 15 g droždí
  • 30 g cukru
  • 100 g másla
  • 20 g vanilkového cukru
  • 2 žloutky a 1 vejce
  • 400 g hladké mouky
  • citrónová kůra
  • špetka soli

Jak na těsto?

Postup přípravy:

  1. Nejprve je třeba přichystat si kvásek. Do 100 ml vlažného mléka rozdrobte droždí a přidejte lžičku cukru. Poté nechte na zhruba 10 minut v teple, než kvásek vzejde .
  2. Mezitím vyšlehejte změklé máslo s cukrem (včetně vanilkového). Poté přidejte žloutky a jedno celé vajíčko, trochu nastrouhané kůry z citronu a špetku soli.
  3. Do této směsi přilejte kvásek a zbytek vlažného mléka. Jemně promíchejte.
  4. Následně přidávejte mouku (ideální je ji prosít pro vzdušnější těst) tak, aby se těsto začínalo odlepovat od okrajů. Pak ho lze vyndat z mísy a propracovat ručně na pomoučněném válu.
  5. Takto připravené těsto by mělo alespoň 40 minut odpočívat v teple, aby dostatečně nakynulo.

Jak na přípravu vdolků?

Vdolky nejsou nijak složitým kulinářským výmyslem, ovšem je třeba znát pár důležitých zásad, aby se malé koblížky povedly dle představ.

Postup smažení:

  1. Vykynuté těsto vyválejte na plát tlustý zhruba 2 centimetry, z něho pak vykrajujte přiměřeně velká kolečka, například skleničkou.
  2. Následně vdolek uprostřed promáčkněte a nechte ještě chvilku kynout.
  3. Poté důlek znovu zvýrazněte a vkládejte do středně rozpáleného oleje prohlubní dolu.
  4. Volte raději mírnější plamen, při příliš vysoké teplotě oleje by mohlo dojít k připálení, zatímco uvnitř by vdolky byly syrové. Smaží se poměrně rychle, je proto důležité je hlídat.
  5. Po usmažení odkládejte na papírovou utěrku, aby odkapal přebytečný olej. Po vychladnutí můžete nazdobit zcela dle své chuti.

Vdolky jsou výborným sladkým jídlem, které je velmi variabilní. Základem je dobré těsto, pak však vše záleží zcela na vás. Zdobit můžete tradičně povidly, marmeládou, lze přidat tvaroh či zakysanou smetanu anebo také cokoliv jiného.

Zdroj foto: pixabay.com

2020-02-06
Michaela
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Michaela
Předchozí článek :

Nejčastější příčiny motání hlavy. Co s tím dělat?

Další článek :

Jak vybrat čističku vzduchu

Související články

Levné recepty – večeře

Levné recepty – večeře

Gabriela Kortova 27 Dub 2016
Jak připravit lilek

Jak připravit lilek

Stefan Tichy 22 Říj 2015
Připravte si doma chutný hrnkový mrkvový koláč

Připravte si doma chutný hrnkový mrkvový koláč

Michaela 15 Bře 2021

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Skoncujte se zápachem nohou

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • Spěte jako dudek

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • Španělské pláže

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013
  • Jak se správně obléknout na sport?

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016
  • PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • Jak zvládnout přechod?

    Jak zvládnout přechod?

    Jana Hlavacova 21 Srp 2016
  • 10 tipů jak zhubnout

    10 tipů jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Problémy s bílou moukou – jak je vyřešit?

Problémy s bílou moukou – jak je vyřešit?

Jak poznáte, že solíte příliš?

Jak poznáte, že solíte příliš?

Tipy na rozlučku se svobodou

Tipy na rozlučku se svobodou

Jak napsat životopis

Jak napsat životopis

Zdravé obědy do každé krabičky

Zdravé obědy do každé krabičky

Srovnejte hormony do latě! Ženské tělo funguje ve čtyřech fázích cyklu

Srovnejte hormony do latě! Ženské tělo funguje ve čtyřech fázích cyklu

Tagy

cvičení dovolená hubnutí jídlo léto pleť pokožka Porod příprava recept spánek suroviny vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT