• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Recept na skvělou podzimní polévku: Zelňačka s klobásou

Michaela 17 Lis 2020 Recepty Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Podzim je jako dělaný na různé polévky. Nejen, že zahřejí a skvěle zasytí, ale hlavně mohou také podpořit náš organismus v období nachlazení. To u zelňačky platí dvojnásob, zelí je totiž známé jako bohatý zdroj vitaminu C, který velmi pozitivně ovlivňuje naši imunitu.

Suroviny, které budete potřebovat:

  • 500 gramů kysaného zelí,
  • 2 klobásy,
  • 1 velká cibule,
  • 3 lžíce hladké mouky,
  • 1,5 litru masového vývaru,
  • 2 bobkové listy,
  • drcený kmín, sladká paprika, sůl, pepř,
  • olej nebo sádlo.

Postup přípravy:

  1. Kysané zelí slijte. Pokud je opravdu hodně kyselé, můžete ho ještě propláchnout vodou.
  2. Vložte ho do hrnce společně s bobkovými listy, kmínem a novým kořením a vše zalijte připraveným vývarem.
  3. Nechte povařit téměř doměkka.
  4. Na pánvi si rozehřejte olej nebo sádlo a orestuje na něm cibuli.
  5. Přidejte nakrájenou klobásu a zasypejte moukou, měla by vám vzniknou řidší jíška.
  6. Poté přisypte papriku, promíchejte a odstavte z plamene.
  7. Nechte směs zchladnout.
  8. Následně ji přimíchejte do zelí, přidejte dle chuti sůl a pepř a nechte vařit ještě alespoň 15 minut.

Tipy jak na tu nejlepší zelňačku

Do této polévky můžete přidat i brambory, získáte tak plnohodnotné jídlo. Dejte si však při vaření pozor, rozhodně brambory nevařte společně se zelím. Je důležité uvařit je zvlášť, jelikož v kyselém prostředí by brambory i po delším vaření byly stále tvrdé.

Pokud nechcete brambory přidávat přímo do polévky, můžete je podávat rozšťouchané na opečené cibulce zvlášť. Díky tomu si tak každý u stolu bude moct vybrat, kolik jich do polévky chce.

Zelňačka je typ polévky, který si můžete připravit na několik různých způsobů. Ať už s bramborami, nebo bez nich. Pokud byste chtěli o něco jemnější variantu tohoto pokrmu, můžete těsně před dokončením přidat do polévky i zakysanou smetanu.

Zdroj foto: www.pixabay.com

brambory klobása polévka recept suroviny zelňačka 2020-11-17
Michaela
Tagy brambory klobása polévka recept suroviny zelňačka
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Michaela
Předchozí článek :

Moderní ketodieta. Jak funguje a vyplatí se ji vyzkoušet?

Další článek :

Výběru fotografa věnujte dost času

Související články

Recept na sýrovou roládu

Recept na sýrovou roládu

Nikol Blahova 11 Čvn 2016
Jak udělat vaječné volské oko bez tuku…

Jak udělat vaječné volské oko bez tuku…

Gabriela Kortova 05 Říj 2018
Dýňová polévka Hokaido

Dýňová polévka Hokaido

Stefan Tichy 20 Srp 2014

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Skoncujte se zápachem nohou

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • Spěte jako dudek

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • Španělské pláže

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013
  • Jak se správně obléknout na sport?

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016
  • PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • Jak zvládnout přechod?

    Jak zvládnout přechod?

    Jana Hlavacova 21 Srp 2016
  • 10 tipů jak zhubnout

    10 tipů jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Návod, jak vyrobit postřik proti mšicím

Návod, jak vyrobit postřik proti mšicím

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Jak poznat psychopata

Jak poznat psychopata

Jaké ofiny budou v létě 2024 trendy?

Jaké ofiny budou v létě 2024 trendy?

Dehydratace hrozí i v zimě. Kolik toho třeba vypít?

Dehydratace hrozí i v zimě. Kolik toho třeba vypít?

Problémy s bílou moukou – jak je vyřešit?

Problémy s bílou moukou – jak je vyřešit?

Tagy

cvičení dovolená hubnutí jídlo léto pleť pokožka Porod příprava recept spánek suroviny vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT