• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Recept na lahodné domácí kynuté knedlíky

Michaela 15 Říj 2020 Recepty Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Receptů na skvělé knedlíky je nespočet, my jste si pro vás dnes připravili jeden zvláště vychytaný. Knedlíky z našeho receptu se vám totiž rozhodně pod omáčkou nebudou rozpadat a rozpouštět, což dokáže úplně změnit dojem z jídla i jeho chuť.

Tyto domácí kynuté knedlíky podle starého receptu se hodí ke všem omáčkám ale i k zelí. Vyzkoušejte je.

Suroviny:

  • 400 g hrubé mouky,
  • 100 g polohrubé mouky a trošku mouky na pomoučení válu,
  • 2 vajíčka,
  • 125 ml vody a 125ml mléka – smícháme dohromady,
  • půlku kostky droždí,
  • 3 starší rohlíky pokrájené na malé kostičky,
  • špetku soli a cukru.

Postup:

  1. Nachystáme si mléko s vodou, ty by měly mít pokojovou teplotu.
  2. Do misky si nadrobíme droždí, k tomu přidáme špetku cukru a zalijeme 100 ml mléka smíchaného s vodou. Takto necháme směs vykynout.
  3. V druhé míse si mezitím smícháme mouky, sůl a pokrájené rohlíky. Až kvásek vzejde, přidáme ho do mísy a nakonec přidáme i vejce.
  4. Těsto začneme zpracovávat a postupně do něj budeme přilévat zbytek vody smíchané s mlékem. Vzniknout by mělo těsto, se kterým se dá pracovat – nesmí být příliš tuhé.
  5. Takto necháme těsto pod utěrkou další půl hodinu kynout.
  6. Mezitím co nám těsto kyne, si dáme vařit vodu na knedlíky. Knedlíky by se měly vařit ve velkém hrnci, vodu jemně osolíme a dáme ji na plotnu vařit.
  7. Pomoučíme si vál a na něj vyklopíme těsto.
  8. Z těsta teď budeme tvořit jeden velký válec, ze kterého nakonec uděláme čtyři menší válečky, které se musejí vejít do hrnce.
  9. Vytvořené válečky ale necháme ještě dvacet minut odpočívat na válu, než je budeme vařit. Průběžně je otáčíme.
  10. Aby se knedlíky během vaření nerozpadly, je lepší je vařit vždy po dvou – podle toho, jak velký hrnec máte.
  11. Knedlíky vaříme dvacet minut, pak je vyndáme a odkrojíme z nich ihned patku.
  12. Knedlíky otočíme a necháme pár minutek odpočívat.
  13. Nakonec je dokrájíme a můžeme podávat.

Tip: Knedlíky je dobré krájet tenkou nití – určitě vám to půjde. Nit zasuneme pod knedlík a konce nití nad knedlíkem překřížíme. Rychlým tahem směrem ven pak odkrojíme krásné plátky.

Zdroj foto: www.pixabay.com

domácí knedlíky knedlíky příprava recept suroviny 2020-10-15
Michaela
Tagy domácí knedlíky knedlíky příprava recept suroviny
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Michaela
Předchozí článek :

Účinné tipy, jak se zbavit nepříjemných váčků pod očima

Další článek :

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Související články

Jak chutná mexický temperament ?

Jak chutná mexický temperament ?

mata.l 02 Říj 2013
Sirup z černého rybízu

Sirup z černého rybízu

Gabriela Kortova 10 Zář 2018
Pamlsek, z níž nepřiberete

Pamlsek, z níž nepřiberete

mata.l 23 Říj 2013

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Skoncujte se zápachem nohou

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • Spěte jako dudek

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • Španělské pláže

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013
  • Jak se správně obléknout na sport?

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016
  • PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • Jak zvládnout přechod?

    Jak zvládnout přechod?

    Jana Hlavacova 21 Srp 2016
  • 10 tipů jak zhubnout

    10 tipů jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Jak poznáte, že solíte příliš?

Jak poznáte, že solíte příliš?

Mezinárodní den žen

Mezinárodní den žen

Proč pít zelený čaj

Proč pít zelený čaj

Pěstujeme pivoňky: Jak o ně pečovat v zahradě?

Pěstujeme pivoňky: Jak o ně pečovat v zahradě?

Už jste slyšeli exotické slovo jujuba? Víte, co to je?

Už jste slyšeli exotické slovo jujuba? Víte, co to je?

Jaké ofiny budou v létě 2024 trendy?

Jaké ofiny budou v létě 2024 trendy?

Tagy

cvičení dovolená hubnutí jídlo léto pleť pokožka Porod příprava recept spánek suroviny vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT