• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Pizza

Stefan Tichy 09 Zář 2014 Recepty Zanechat komentář 958 Zhlédnutí

Pizza je křehká kynutá placka nepravidelného kulatého až šišatého tvaru o velikosti přibližně klubového talíře. Je neodmyslitelnou součástí italské gastronomie a životním stylem miliónů lidí po celém světě. Její základ tvoří světlé chlebové těsto z vody, mouky, soli, olivového oleje a kvasnicového či jiného kypřícího produktu, dále rajčatový základ a měkký sýr z bůvolího mléka (Mozzarella). Pizza lze doplnit o další suroviny podle chuti, nálady, počasí, ročního období nebo části světa, a to například o houby, šunku, ryby, vejce, olivy, ovoce, zeleninu apod. Chutí, kterých můžete svou kreativitou a citem při pečení pizzy docílit, jsou stovky, ne-li tisíce. Připravit ale pravou italskou pizzu, podle starého a klasického receptu, vyžaduje v první řadě trochu lásky k vaření či pečení, základní znalost gastronomických postupů, kvalitní suroviny a originální italský recept.

Pizza
Pizza

Tradiční italské těsto zahrnuje pouze tyto čtyři základní suroviny

mouka, voda, sůl, kvasnice
Avšak základem dobrého těsta je nechat těsto nejen nakynout, ale také dobře „uzrát“. Proces zrání, při kterém proběhne na tři sta enzymatických procesů, trvá přibližně 24 hodin. Proto budeme těsto dělat den předem a poté jej uložíme do lednice. Během této doby se budou štěpit cukry, bílkoviny a také tuky. Takové těsto bude velmi chutné, křupavé, s výraznou vůní těsta a lehce stravitelné.

Pro přípravu pizzy je neméně důležitý rajčatový základ.

Sugo, jak říkají Italové této rajčatové omáčce, je nepostradatelnou součástí italské kuchyně. Tvoří základ pro pizzu, zapékané těstoviny a hlavně se z ní připravují téměř všechny klasické těstovinové omáčky. Sugo se vaří z konzervovaných nebo zavařovaných rajčat, protože ta mají výraznější chuť a barvu. Používáme krájená nebo pyré, podle toho, jakou texturu omáčky máte raději – hladkou nebo s menšími kousky. Do základní verze suga nepatří žádné koření kromě trochy česneku, nicméně fantazii se meze nekladou. Varianta s čerstvou bazalkou, rozmarýnem nebo mletým pepřem má krásně výraznou chuť a přesto je poměrně univerzální.

Těsto potřené rajčatovým základem můžeme zdobit mnoha variacemi. Záleží na fantazii každého. Na pečení je třeba předehřátá trouba zhruba na 230 stupňů, doba pečení je asi 15 minut.

pizza recept na pizzu 2014-09-09
Stefan Tichy
Tagy pizza recept na pizzu
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Stefan Tichy
Předchozí článek :

Jak se projevuje autismus

Další článek :

Jak sbalit holku rychle a jednoduše

Související články

Recept na skvělou houbovou omáčku

Recept na skvělou houbovou omáčku

Michaela 30 Zář 2020
Bulgur

Bulgur

Stefan Tichy 16 Srp 2014
Segedínský guláš z vepřového masa

Segedínský guláš z vepřového masa

Nikol Blahova 06 Čvn 2016

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Skoncujte se zápachem nohou

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • Spěte jako dudek

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • Španělské pláže

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013
  • Jak se správně obléknout na sport?

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016
  • PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • Jak zvládnout přechod?

    Jak zvládnout přechod?

    Jana Hlavacova 21 Srp 2016
  • 10 tipů jak zhubnout

    10 tipů jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Sedí vám účes k typu vašeho obličeje? Ostříhejte se správně a ihned omládnete

Jak napsat životopis

Jak napsat životopis

Jak si poradit s ranní nevolností

Jak si poradit s ranní nevolností

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Úklid, sekání trávy, volejbal s dětmi – počítá se jakýkoli pohyb jako cvičení?

Úklid, sekání trávy, volejbal s dětmi – počítá se jakýkoli pohyb jako cvičení?

5 nejčastějších příčin předčasného porodu

5 nejčastějších příčin předčasného porodu

Tagy

cvičení dovolená hubnutí jídlo léto pleť pokožka Porod příprava recept spánek suroviny vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT