Všichni bychom si občas přáli vidět do hlavy našich babiček a mít jejich šikovné ruce. Tradiční příprava vánočního cukroví a některých pokrmů však vyžaduje zdlouhavé techniky, které si můžeme zjednodušit, aniž by to mělo vliv na výsledek našeho snažení.
Technika – nejlepší kamarádka
Chystáte se obohatit vánoční tabuli a přidat vánoční cukroví, na které jste si zatím netroufli? Bez klasických kuchyňských pomůcek se stále ještě sice neobejdete, nicméně lze bez problémů urychlit některé procesy. Ořechy lze například rozemlít najemno v mixéru a krémy pak připravíte v robotu – věřte tomu, že opravdu nikdo nepozná, že krém není připraven pomocí ručního tření.
Na rozpuštění čokolády pak použijte mikrovlnnou troubu. Pokud ji pak delší dobu potřebujete udržet vláčnou, nádobku s čokoládou postavte do misky s horkou vodou.
Drobnosti, bez kterých se už neobejdeme
Pečící papír, potravinová fólie – vychytávky, bez kterých si už nedovedeme představit pečení. Využití pečícího papíru je zcela jasné. Přes potravinovou fólii pak rozválíte těsto tak, aniž by se vám lepilo někam, kam nemá.
Závěrečné „kosmetické úpravy“ cukroví
Máte napečeno a každý den oddalujete závěrečné práce, jako je polévání či lepení cukroví? I to si lze zjednodušit. Srovnejte si spodní díly cukroví vedle sebe, poté dejte krém či marmeládu do sáčku a ustřihněte roh. Právě pomocí sáčku naneste krém nebo marmeládu vždy doprostřed spodního dílu lepeného cukroví. Přiklopením vrchního dílu se vám pak marmeláda či krém krásně rozprostřou po celé ploše cukroví.
Pak už jen stačí připravit vánoční tabuli, nazdobit ji nejen krásným prostíráním, ale také svíčkou a doplňky a užít si vánoční stolování. A co vy – už také začínáte s přípravami?