• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Jak připravit jahodový džem

Stefan Tichy 23 Zář 2014 Recepty Zanechat komentář 677 Zhlédnutí

Jak připravit ten nejlepší jahodový džem? Tento recept na je perfektní návod jak na to, pokud patříte k začátečníkům.

Ingredience

  • Jahody
  • Cukr
  • Želírovací přípravek
Jahodový džem
Jahodový džem

Postup

Jahody očistíme a odvážíme. Na jeden kilogram ovoce přidáváme půl až tři čtvrtě kilogramu cukru (podle ovoce). Dále potřebujeme želírovací přípravek. Např : na dvě kila jahod, dáme kilo a půl cukru, a tři želírovací přípravky. Jahody dáme do  většího hrnce. Poté můžeme jahody v hrnci, lehce rozmixovat, nebo rozmačkat. Pak podlijeme půl deci vody a uvedeme do varu. Stále mícháme, aby se nepřipálilo. V okamžiku varu, stáhneme plamen a za stálého míchání vaříme tak deset minut. Voda se částečně odpaří. V části cukru rozmícháme želírovací prostředek a společně s ostatním cukrem nasypeme do rozvařeného ovoce. Zamícháme, aby se všechen cukr rozpustil. Opatrně mícháme a vaříme asi tři minuty od chvíle varu. Pak odstavíme.

Ještě teplý džem můžeme plnit pomocí nálevky či naběračky do menších sklenic. Rychle uzavřeme a postavíme na víčko. Jestliže nestihneme marmeládu přelít do sklenic ještě vřelou, nebudeme sklenice převracet, ale sterilizujeme je 25 až 30 minut při minimálně 80 stupních Celsia.

 

 

Džem jahodová marmeláda jahodový džem Marmeláda 2014-09-23
Stefan Tichy
Tagy Džem jahodová marmeláda jahodový džem Marmeláda
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Stefan Tichy
Předchozí článek :

Jak vyzrát na padání vlasů

Další článek :

Napředujte!

Související články

Recept na zdravé a lehké lívance

Recept na zdravé a lehké lívance

Michaela 11 Kvě 2020
Když ztratíte číslo na donáškovou službu

Když ztratíte číslo na donáškovou službu

mata.l 06 Zář 2013
Letní krémové polévky

Letní krémové polévky

Gabriela Kortova 17 Dub 2015

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Mohlo by vás zajímat

  • Skoncujte se zápachem nohou

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • Spěte jako dudek

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • Španělské pláže

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013
  • Jak se správně obléknout na sport?

    Jak se správně obléknout na sport?

    admin 17 Čvc 2016
  • PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013
  • Jak zvládnout přechod?

    Jak zvládnout přechod?

    Jana Hlavacova 21 Srp 2016
  • 10 tipů jak zhubnout

    10 tipů jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Spěte jako dudek

    mata.l 27 Zář 2013
  • 3

    PODZIMNÍ ÚKLID KOMORY

    mata.l 09 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Zbavte se strachu z řízení auta

Zbavte se strachu z řízení auta

Jakou podlahu vybrat do domácnosti: výhody a nevýhody jednotlivých možností

Jakou podlahu vybrat do domácnosti: výhody a nevýhody jednotlivých možností

Tipy na rozlučku se svobodou

Tipy na rozlučku se svobodou

Úklid, sekání trávy, volejbal s dětmi – počítá se jakýkoli pohyb jako cvičení?

Úklid, sekání trávy, volejbal s dětmi – počítá se jakýkoli pohyb jako cvičení?

Líbila se vám Barbie? Pusťte si následující filmy

Líbila se vám Barbie? Pusťte si následující filmy

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Jak zabránit odlupování laku na nehty?

Tagy

cvičení dovolená hubnutí jídlo léto pleť pokožka Porod příprava recept spánek suroviny vlasy vztah zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

ULOŽIT A PŘIJMOUT