• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Ryba na grilu – Vychutnejte si ten nejlepší recept

Michaela 06 Srp 2019 Recepty Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Léto je v plném proudu a s ním i letní oslavy a grilovací párty. Je to přeci jen skvělá příležitost vidět se s přáteli a známými a společně se zasmát a třeba zavzpomínat. Hostit větší množství lidí je ale náročné na koordinaci. Je tedy vždycky dobré vědět, co dělat, abychom se mohli kromě neustálého postávání u grilu věnovat i našim hostům.

Pokud se chystáte nějakou tu oslavu uspořádat a chtěli byste změnu od klasických steaků a klobásek, pak je možná na čase skočit nakoupit nějaké ryby a začít zahřívat gril.

Ingredience (8 porcí)

  • 8 ryb vaší volby (TIP: na gril se skvěle hodí pražmy nebo mořští vlci)
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 8 snítek tymiánu
  • hrstka oregana
  • 2 polévkové lžíce citronové kůry
  • sůl, pepř dle chuti

Postup:

  1. Nejprve zapálíme gril, aby se rozehřál na správnou teplotu a všechny ryby se udělaly rovnoměrně.
  2. Připravíme si 8 kusů pečícího papíru a stejný počet kusů alobalu, dost velkých, abychom do nich rybu zabalili. Pečící papír může být o něco kratší, jelikož se jím obalí pouze tělo ryby. *
  3. Všechny ryby očistíme a vyskládáme tak, aby se nám dobře kořenily. Z obou stran je posolíme, opepříme a přidáme špetku citronové kůry.
  4. Do břicha ryb vložíme vždy ½ snítky rozmarýnu, snítku tymiánu a trošku oregana. **
  5. Všechny ryby vždy po jedné zabalíme nejprve na šířku do pečícího papíru – hlava a ocas mohou vyčnívat – a poté celou rybu obalíme alobalem.
  6. Grilujeme 5 minut z každé strany s odklopeným víkem.

Hotové ryby se skvěle hodí ke grilované zelenině nebo americkým bramborám. Dobrou chuť!

*Ryby je lepší připravovat zabalené, aby se nespálily na povrchu a nezůstaly zase naopak syrové uvnitř. Zabalením ryby zůstávají šťavnatější a lépe se v nich rozvine vůně bylinek.

**Pro intenzivnější chuť můžete bylinky nejprve jemně podrtit ve hmoždíři nebo nakrájet na menší kousky.

Zdroj foto: freepik.com

gril grilované ryby postup přípravy ryby 2019-08-06
Michaela
Tagy gril grilované ryby postup přípravy ryby
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Michaela
Předchozí článek :

Na co prostě nesmíte zapomenout při rekonstrukci koupelny?

Další článek :

Zelená voda v bazénu? Žádný problém, vyčistíte ji jednoduše!

Související články

Dýňová polévka Hokaido

Dýňová polévka Hokaido

Stefan Tichy 20 Srp 2014
Medové řezy – kdo jednou ochutná nechce jiné

Medové řezy – kdo jednou ochutná nechce jiné

Michaela 05 Úno 2019
Jablkový koláč s tvarohem

Jablkový koláč s tvarohem

Stefan Tichy 20 Říj 2014

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doporučujeme

Mohlo by vás zajímat

  • Co vše může způsobovat nepříjemný dech

    Co vše může způsobovat nepříjemný dech

    Gabriela Kortova 19 Srp 2015
  • Lednový útěk za sluníčkem, aneb kam se vydat na dovolenou?

    Lednový útěk za sluníčkem, aneb kam se vydat na dovolenou?

    Nikol Blahova 24 Led 2016
  • Jaká je příčina opožděného vývoje řeči u dětí?

    Jaká je příčina opožděného vývoje řeči u dětí?

    Michaela 15 Srp 2019
  • Jak si zařídit skvělou – a hlavně levnou dovolenou?

    Jak si zařídit skvělou – a hlavně levnou dovolenou?

    Michaela 20 Čvc 2019
  • Nesplněné sny

    Nesplněné sny

    mata.l 31 Srp 2013
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    Historie náušnic

    admin 21 Dub 2015
  • 3

    Zbavte se strachu z řízení auta

    Jana Hlavacova 17 Led 2017

Náhodné příspěvky

Jak si poradit s ranní nevolností

Jak si poradit s ranní nevolností

Jak poznáte, že solíte příliš?

Jak poznáte, že solíte příliš?

Proč pít zelený čaj

Proč pít zelený čaj

5 tipů jak uspět na pohovoru a získat novou práci

5 tipů jak uspět na pohovoru a získat novou práci

Zbavte se strachu z řízení auta

Zbavte se strachu z řízení auta

Mezinárodní den žen

Mezinárodní den žen

Tagy

cvičení Deti dovolená hubnutí kosmetika móda pleť pokožka příprava recept spánek suroviny Těhotenství vlasy zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Nezbytné
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Není nutné

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.