• Reklama
  • Kontakt

SuprŽena.cz

  • HP
  • Cestování
  • Děti
    • Miminká
    • Školáci
    • Těhotenství
  • Domácnost
    • Domácí práce
    • Nakupování
    • Tipy a triky
  • Móda a krása
    • Kosmetika
    • Oblečení a doplňky
    • Vlasy, pleť a tělo
  • Recepty
  • Sex a vztahy
    • Antikoncepce
    • Manželství
    • Rozvod
    • Sex
    • Svatba
    • Vztahy
  • Zdraví
    • Hubnutí
    • Nemoci
    • Životní styl

Recept: králík na smetaně s karlovarským knedlíkem

Michaela 05 Dub 2020 Recepty Zanechat komentář 0 Zhlédnutí

Pečený králík patří mezi tradiční česká jídla, ačkoliv v posledních letech již není tak rozšířeným jídlem. Zaručené však patří k výjimečným příležitostem, při kterých se hodí slavnostní klasika, kterou králík zaručeně je. Většinou je králík oblíben spíše v restauracích, nebojte se však ani přípravy doma.

Suroviny, které budete potřebovat:

  • králíka,
  • 150 gramů kořenové zeleniny – celer, mrkev, petržel,
  • 60 gramů slaniny,
  • jednu velkou cibuli,
  • citron,
  • 200 ml smetany,
  • sůl, celý černý pepř, nové koření, bobkový list,
  • vlažnou vodu,
  • sádlo,
  • brusinky.

Postup přípravy:

  1. Králíka opláchněte a lehce osušte. Slaninu nakrájejte na kousky a prošpikujte jimi maso, ze všech stran osolte.
  2. Před dalším postupem můžete králíka naporcovat, pokud ho nechcete porcovat po upečení.
  3. Troubu rozehřejte na 180 stupňů Celsia.
  4. Kořenovou zeleninu pokrájejte na kolečka, cibuli na kostičky. V pekáči rozehřejte sádlo a osmahněte na něm zeleninu.
  5. Orestovanou zeleninu lehce podlijte vodou a vložte na ni králíka.
  6. Znovu osolte, přidejte i ostatní koření a pekáč přiklopte, případně překryjte alobalem.
  7. Takto pečte zhruba 60 minut, poté maso zkontrolujte, případně opět podlijte. Poté nechte pekáč odkrytý a pečte ještě zhruba 30 minut.
  8. Poté, co maso změkne, ho přesuňte na teplé místo.
  9. Vyjměte koření, následně také zeleninu, kterou důkladně propasírujte.
  10. Zeleninu smíchejte smetanou, případně můžete omáčku zředit vodou. Nechte povařit a dochuťte citronovou šťávou.
  11. Brusinky můžete přidat přímo do omáčky, nebo podávat až na talíři.

Jak na karlovarský knedlík?

Na přípravu budete potřebovat:

  • 7 kusů pečiva (rohlíky či housky),
  • 175 ml mléka,
  • 2 žloutky,
  • sníh ze 2 bílků,
  • 100 gramů hrubé mouky,
  • petržel, muškátový květ, sůl.

Postup je jednouchý, pečivo namočené v mléce smíchejte s ostatními surovinami, na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků. Knedlíky pak stačí vařit zhruba 20 minut.

Králík je neopomenutelnou součástí české kuchyně. Právě z toho důvodu se hodí znát, jak na jeho správnou přípravu. Jedná se o skvělé maso, které se hodí nejen k nedělnímu obědu.

Zdroj obrázku: Catherine77 / Shutterstock.com

knedlík králík na smetaně recept 2020-04-05
Michaela
Tagy knedlík králík na smetaně recept
Twitter Facebook Google + Stumble linkedin Pinterest Více

Autor

Přidal : Michaela
Předchozí článek :

Tisk a vazba diplomové práce bez nervů? Jde to!

Další článek :

Kůže je v oblasti módy velmi populárním materiálem. Proč?

Související články

Kuře pečené s bramborami

Kuře pečené s bramborami

Michaela 18 Led 2019
Recept na chutné domácí laskonky

Recept na chutné domácí laskonky

Michaela 08 Čvc 2020
Nápoje, které zachutnají

Nápoje, které zachutnají

Gabriela Kortova 29 Zář 2015

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doporučujeme

Mohlo by vás zajímat

  • Co znamenají rýhy na nehtech

    Co znamenají rýhy na nehtech

    Michaela 27 Úno 2020
  • Bramborový salát s mozzarellou

    Bramborový salát s mozzarellou

    Michaela 03 Led 2019
  • Jak hrát Sudoku

    Jak hrát Sudoku

    Gabriela Kortova 28 Srp 2014
  • Co byste měli vědět o vyšetření prsou

    Co byste měli vědět o vyšetření prsou

    Gabriela Kortova 01 Kvě 2017
  • Víme jak na celulitidu! Slyšeli jste o rázové vlně?

    Víme jak na celulitidu! Slyšeli jste o rázové vlně?

    Jaroslav 02 Srp 2017
  • Reklama
  • Kontakt

Populární

  • 1

    Skoncujte se zápachem nohou

    Gabriela Kortova 11 Lis 2015
  • 2

    10 tipu jak zhubnout

    admin 13 Úno 2014
  • 3

    Španělské pláže

    mata.l 07 Říj 2013

Náhodné příspěvky

Proč pít zelený čaj

Proč pít zelený čaj

Jak vybrat kontaktní čočky

Jak vybrat kontaktní čočky

Recept na báječné kremrole jako z cukrárny

Recept na báječné kremrole jako z cukrárny

Návod, jak vyrobit postřik proti mšicím

Návod, jak vyrobit postřik proti mšicím

Jak se naučit kreslit

Jak se naučit kreslit

Jakou podlahu vybrat do domácnosti: výhody a nevýhody jednotlivých možností

Jakou podlahu vybrat do domácnosti: výhody a nevýhody jednotlivých možností

Tagy

cvičení Deti dovolená hubnutí kosmetika móda pleť pokožka příprava recept spánek suroviny Těhotenství vlasy zdraví
2017 Všechna práva vyhrazena
Suprzena.cz
Na stránce používáme cookies. O jejich používání se blíže můžete informovat zde Ok
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Nezbytné
Vždy povoleno

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Není nutné

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.